torsdag 10 december 2009

I morgon aker vi hem!

Och faktiskt - jag tycker att det kanns helt ok. De senaste dagarna har varit TOKVARMA, det ar for mycket for mig. Det ar bara jobbigt att ligga och sola i en san har hetta. Nu gnaller jag, forlat. Jag AR tacksam over att vi har kunnat resa och njuta, missforsta mig inte. Men over 25 grader ar bara for mycket for mig.

Igar var vi pa en halvdagstur som Fritidsresor anordnade. Vi var pa flera olika stallen, forst i Los Hervideros eller nat liknande - ett klippigt stalle dar vagorna slog in haftigt och det var sa magnifikt vackert. Jag bara ALSKAR vatten, hav, sjoar. TANK om man kunde bo vid havet! *drommer mig bort* Efter klipporna akte vi till El Golfo, en gron lagun. Klipporna overlag ar sa haftiga har, man ser verkligen att det ar vulkaniskt hela alltihopa. Iaf, i El Golfo kunde man i lavasanden leta efter sma halvadelstenar, oliviner. De var yttepytte, inget att gora smycken av tyvarr, men jag plockade iaf pa mig nagra. Hittade aven en lite storre sten med olivin i, den blir ett fint minne.

Sedan akte vi till det haftigaste stalle jag varit med om hittils: Timanfaya - ons vulkaniska nationalpark. Pa 1700-talet var det i flera ar haftiga vulkanutbrott, de har totalt omvandlat en stor del av on till ett manlandskap, med forvridna figurer av stelnad lava. Vi fick ocksa kanna pa varmen som ar kvar i marken, bara ca 20 cm ner ar stenarna sa varma att de knappt gar att halla i! Sedan lade en man torra kvistar i ett varmt hal i marken och av bara varmen fattade kvistarna eld! Och pa ett stalle lagade man mat over varmen fran marken. Inte over eld alltsa, utan grillade pa bara vulkanisk varme. Coolt.

Idag ar det sol for hela slanten, fast jag flydde ett tag - Tosabiten skulle sova och jag ville ha skugga.

Nu ska jag lasa lite svenska blaskor pa natet for att uppdatera mig.

Kram pa er, snart ses vi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej på dig, skriv gärna nåt! :-)