onsdag 17 mars 2010

Min mamma blir avlösare för oss

Vi har ju rätt till avlösning enligt LSS, och har fått beviljat 20 tim/månad för detta. Förut var makens svägerska avlösare men de har fått lite annan situation nu och hinner inte och vi har funderat fram och tillbaka hur vi ska lösa det, vem vi ska be i stället. Vi vill inte ha nån okänd in i vårt hem så vi har letat alternativ bland våra bekanta.

Mamma har ju alltid legat som önskemål, men förut hade hon så mycket med min syster, hon var anhörigvårdare för henne. Men nu har hon ju tyvärr gått bort och mamma är inte låst vid hennes tider längre. Och hon kan behöva pengarna (pensionen är ju inte mycket att hurra för...)

Så fr.o.m. nu är mamma avlösare åt oss, och kommer att vara hos oss varje fredag eftermiddag. :-) Jag och maken kan hitta på något med bara Tösabiten, eller så kommer vi också att be svärmor komma hit och ta hand om henne och så gör vi nåt bara vi två! Det ser jag fram emot!!

3 kommentarer:

  1. Skönt att det går att lösa inom familjen. Hade ju känts knasigt att lämna bort lilleman hos någon annan några timmar...

    *kram*

    SvaraRadera
  2. Vad bra att det gick att lösa på det viset!

    SvaraRadera

Hej på dig, skriv gärna nåt! :-)