tisdag 3 november 2009

Det där eländiga vaccinet!

Ta eller inte ta?

Ta eller inte ta?

Ta eller inte ta???????????

7 kommentarer:

  1. Om du vill ta det... Ta!
    Om du inte vill ta det... Låt bli!

    Håll med om att jag är den bästa av rådgivare *L*

    Robbans på torsdag?
    *kram*

    SvaraRadera
  2. Men bläääh, jag VET ju inte om jag vill ta. Eller jag tror att jag INTE vill faktiskt.

    Men Lilleman då?

    Tösabiten är för ung, va? Har för mig att det är 5-årsgräns om man inte är i nån riskgrupp.

    Kockis: GÄRNA Robbans på torsdag!!!!!!

    SvaraRadera
  3. Vad vill du veta för att bestämma dig? -Fråga mig, kan faktiskt en hel del... :)

    SvaraRadera
  4. Kära Therese!!! *Saknar*

    Jag vet ju egentligen inte... men jag tror att det är biverkningarna kanske?? Och sen nånstans tycker jag att kroppen ska kunna handskas med en influensa av egen kraft, vi kan ju inte vaccinera mot allt... om vi nu vaccinerar mot denna, och nästa år mot nåt nytt kanske, och sedan för ännu något nytt... till slut kan vi kanske inte vaccinera längre. Förstår du hur jag tänker?

    SvaraRadera
  5. Ja, jag förstår nog hur du tänker.

    Många av dom biverkningarna som det går rykten om är inte sanna. Te x sterilitetsrykten, cancerrisker osv... -Inget av det har bevisats inträffa - utan är endast rykten. Halten av kvicksilver (tiomersal) är inte högre än den halt du normalt får i dig via kosten under 2-3 dagar. Adjuvansen Skvalen som man tillsatt (adjuvans är ett ämne man lägger till för att provocera fram ett immunsvar från kroppen) är också studerat och anses inte vara farligt.

    Det du gör gnm vaccination är ju att skapa antikroppar mot viruset, du väcker alltså kroppens eget försvar - men på ett snällt sätt. Problemet är att du väcker endast det kortvariga immunförsvaret - inte det långvariga immunförsvaret, därför får man ingen livslång immunitet. Men du får ett skydd och riskerar inte att bli väldigt sjuk eller to m avlida till följd av influensan.

    Att vi till slut inte kan vaccinera tror jag inte kommer inträffa. Du har inte samma problem som te x vid resistetna bakteriestammar - där har du en helt annan problematik. Om ALLA följde vaccinationsprogrammet över hela världen skulle vi kunna utrota många sjukdomar - mässlingen är ett typexempel. Smittkoppor HAR vi kunnat utrota tack vare vaccination.

    Det farliga - eller otäcka - med just detta virus är att det slår så annorlunda jmf med tidigare influensor. Av ngn okänd anledning är det just dom i VÅRAN ålder och våra barn som är i riskzonen. Nu har to m fullt friska människor - i våran ålder - börjat avlida pga influensan.

    Vaccinerar du dig skyddar du inte heller endast dig själv utan du hjälper även till att inte föra smittan vidare. Som vaccinerad minskar du smittspridningen. Har du ngn i din närhet som tillhör riskgrupperna skyddar du även dom via vaccineringen.

    -Några svar iaf. :)

    SvaraRadera
  6. Tack underbara du för info! Jag pratade med min syster igår också, hon hade precis tagit sprutan. Dagen innan hade hon träffat en äldre bekant som hade berättat om tidigare pandemier (fråga mig inte vilken/vilka) men av det hon berättade så kunde syrran ta sitt beslut iaf.

    Så nu lutar jag mer mot att ta faktiskt.

    Kram!

    SvaraRadera

Hej på dig, skriv gärna nåt! :-)